Csillogó padló tisztítószerek nélkül

Speciális melamin alapú habanyag váltja ki a vegyszereket

A padlófelületek rendszeres tisztán tartásához és fényesítéséhez rengeteg energia, valamint mosó- és súrolószer szükséges. Egy korábbi innováció továbbfejlesztéseként a BASF egy olyan megoldást kínál, amellyel a járófelületek takarítása és polírozása vegyszerek nélkül, könnyedén, ugyanakkor környezetkímélő és energiatakarékos módon végezhető el.

A Basotect anyag enyhén súroló tulajdonságainak köszönhetően úgy viselkedik, mint egy finom radír. Csak vizet, vagy legfeljebb rendkívül enyhe tisztítószert kell hozzáadni, hogy a padlókat vagy más kemény felületeteket tökéletesen meg lehessen tisztítani vele. A vegyipari innováció segítségével a vegyszerek szinte teljesen száműzhetők a padlóápolásból, és a kényes felületek tisztításából.

BasotectW_floorpads_Aug2012

Melamingyanta tisztítószerek helyett
A Basotect az Egyesült Államokban élenjár a professzionális takarítás költségeinek lefaragásában. A tengerentúlon szabványos ipari tisztítógépekben használják a melamingyantából készült rugalmas betéteket, amellyel kerámia és porcelán járólapok, PVC-, beton- és terazzopadlók, továbbá epoxigyantával készült padlók is tisztíthatók. A speciális habanyag használatával minimálisra csökkenthető a tisztítószerek alkalmazása, de a vegyipari újítás emellett még időt is spórol a takarítócégeknek. Mivel a tisztítás során sem vegyszer, sem pedig a Basotect betétlemez nem teszi karcossá vagy fakóvá a felületeket, kevesebb tisztítási fázisra van szükség. A melamingyanta alapú habanyag kedvező tulajdonságainak köszönhetően a polírozás fázisa feleslegessé vált.

Basotect és Öko-Tex
A vegyipari innováció az Öko-Tex Standard 100 szerint a legmagasabb és ezáltal legbiztonságosabb „I” osztályba való besorolást nyerte el. A Basotect használata és feldolgozása során tökéletesen ártalmatlannak minősül, nem ad le egészségre ártalmas anyagot, és ezáltal az ember bőrén keresztül sem szívódik fel semmiféle káros anyag. A BASF a melamingyanta habanyagot nagy táblákban gyártja, amelyeket a felhasználási területeknek megfelelően szabászok vágnak méretre. Az anyag fajsúlya alacsony (<10 g/l), tisztítási tulajdonságai kiválóak, emellett zajelnyelő képessége, tűzbiztonsága és hőállósága is kiemelkedő.

 

Az Öko-Tex Standard 100-ról
Az Öko-Tex Standard 100 a különböző nyersanyagok, intermedierek és végtermékek világszerte egységes vizsgálati- és minősítési rendszere, melynek az a célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben kizárja a káros anyagok használatát. Ennek keretében minősített, független textilkutató- és vizsgáló intézetek végeznek vizsgálatokat.

2012-10-29 02:44:42

Regisztráció
HÍRLEVÉL REGISZTRÁCIÓ
Keresés
Mit:
Hol:
gyogyszercimke Chemgeneration