Elindult a Future City

Online játék a fenntartható fejlődésért - közösségépítés a környezettudatos gondolkodásért.

A Chemgeneration.com kémiai tudásbázis, amely 2011-ben oktatás kategóriában elnyerte „Az Év Honlapja” kitüntető címet, egyedülálló online játékot indít a Facebook-on. A FUTURE CITY szórakoztató módon népszerűsíti a környezettudatos gondolkodást, a zöld innovációkat és játszva ismerteti meg a fiatalokat a tudomány azon vívmányaival, amelyek a jövőben már nélkülözhetetlenek lesznek a környezetünk megóvásában és a fenntartható fejlődésben.

„Egyre inkább kulcsszerepet kapnak az alternatív energiaforrások, a zöld gazdaság és az innovatív technológiák. Ezek megismertetése önmagában nem elég; fontos, hogy felkeltsük irántuk az érdeklődést és megértessük fontosságukat is.” – nyilatkozta Dr. Herbert Fisch, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

„Csatlakozz és építsd fel a jövő városát”

A FUTURE CITY online játék a Chemgeneration.com honlapon és annak Facebook oldalán érhető el. A játékosok feladata, hogy várost építsenek a virtuális térben, felhasználva a jövőről alkotott elképzelésüket és fantáziájukat. Ahogy városuk növekszik, úgy válnak egyre fontosabbá az innovációk: a környezettudatos gondolkodásért és az alternatív technológiák bevezetésért jutalom „ÖKO-pontok” járnak.

FUTURE_CITY_cover_picture


A közösség nem csak a megszerzett tudással, hanem számos ajándékkal is gazdagabb lehet, mivel minden játékos regisztrálhat egy két hónapon át tartó nyereményjátékra. Ez idő alatt minden héten egy-egy a jövőt idéző, innovatív nyeremény, például vízzel működő óra vagy napelemes mobiltöltő talál gazdára, míg a játék végén a legszerencsésebb egy tablet PC készüléket vihet haza.

Chemgeneration News – jövőbe mutató innovációk egy helyen!
A FUTURE CITY játék folyamán megjelenő innovációk mindegyike egy-egy olyan felfedezés, amelyet akár már manapság is alkalmaznak, hisz nélkülözhetetlenek a fenntartható jövő megalapozásában. Hogy a fiatalok közelebbről is megismerjék ezeket az újításokat, a FUTURE CITY játékhoz kapcsolódóan elindul a Chemgeneration News rovat is a Chemgeneration.com weboldalon. Az itt megjelenő cikkek és videók a játékból közvetlenül, de akár külön is elérhetőek. A képekkel illusztrált, rövid és érdekes írásokban az olvasók bepillantást nyerhetnek a tudomány izgalmas világába: megtudhatják például, hogyan tudja önmagát tisztítani egy ruha, miként képes egy autó napfényteteje energiát termelni, vagy hogyan használják fel már ma is a mesterséges intelligenciát.

A FUTURE CITY online játék és a nyereményjáték az alábbi oldalakon érhető el:

www.chemgeneration.com/hu/futurecity
www.chemgeneration.com/hu/prizegame

 

A CHEMGENERATION.COM-ról
A CHEMGENERATION.COM látványos köntösben és szórakoztató módon mutatja be a tudományág történetét, eredményeit és a civilizáció fejlődésére gyakorolt hatását. A kémiai tudásbázist a Magyar Kémikusok Egyesülete és a BASF Hungária Kft. alapította 2011-ben, a Kémia Nemzetközi Évében. Tartalmának gerincét a „Technológia Mérföldkövei Kémikus Szemmel” fejezet adja, amely a fontosabb iparágak történetét nyomon követve mutatja be a kémia fejlődését és meghatározó szerepét az elmúlt évszázadokban. A weboldal fő célja, hogy felébressze a tudományág iránti érdeklődést, valamint bemutassa a kémia helyét világunkban, beleértve kiemelkedő szerepét az emberiség jövőjének és fenntartható fejlődésének szempontjából. A weboldal 2011-ben oktatás kategóriában elnyerte „Az Év Honlapja” címet.

 

2012-04-28 18:01:30

Regisztráció
HÍRLEVÉL REGISZTRÁCIÓ
Keresés
Mit:
Hol:
gyogyszercimke Chemgeneration