Piros pont járt a periódusos rendszerért

„Red dot” dizájndíjat kapott a periódusos rendszer, amely a BASF ludwigshafeni látogatóközpontjában hirdeti a vegyelemek sokszínűségét. Az interaktív Mengyelejev-tábla a Kémia Nemzetközi Éve alkalmából készült abból a célból, hogy a kémiát kézzelfoghatóan érthetővé tegye.

A díjnyertes periódusos rendszer aprócska, 5 x 5 centiméteres rekeszeiben az összes kémiai elem bemutatkozik. A preparátumokat egy speciális kesztyű segítségével a látogatók kézzel is megfogdoshatják és egy mikroszkóp lencséje alá helyezhetik, hogy a vizsgálódás során további információkat tudjanak meg azokról. A rendszerben összesen 103 szilárd, folyékony és gáz halmazállapotú vegyelem érhető el. A radioaktív anyagok a BASF interaktív tabellájában természetesen nem mutatkozhatnak be, mert azokkal nem elég kesztyűs kézzel bánni.

a_BASF_periódusos_rendszere_hiRes1


A dizájndíjnak azért örülünk, mert a red dot elismeréseket odaítélő független szakértő zsűri is úgy vélte: sikerült egy különleges, interaktív periódusos rendszert készítenünk, amellyel valóban kézzelfoghatóbbá, érdekesebbé tettük a kémiai elemeket” – mondta Frank Halder, a BASF európai vállalati kommunikációs vezetője.

a_BASF_periódusos_rendszere_hiRes2


A BASF interaktív periódusos rendszere a kommunikációs dizájn kategóriában nyerte el a „red dot” díjat. A „piros pont” a kitűnő formatervezés világszerte ismert védjegye. Idén összesen negyven ország 6.468 pályamunkája közül kellett a zsűrinek kiválasztania a legjobbakat.

2011-08-31 14:03:35

Regisztráció
HÍRLEVÉL REGISZTRÁCIÓ
Keresés
Mit:
Hol:
gyogyszercimke Chemgeneration