Nincs több „kritikus tömeg” – koffer kerékpárokhoz

Nagy értékű kerékpárok is biztonságosan szállíthatók a berlini formgüter GmbH FBoxTM szállítókofferével, amelynek belseje a BASF Neopolen® P anyagából készült.

A BASF ultrakönnyű habanyaga megvédi a versenykerékpárokat, mountain bike-okat és a triatlon kerékpárokat az ütődésektől és a sérülésektől.
A szívós és rugalmas expandált polipropilén, amely amellett, hogy ütésálló, rendkívül jó rezgéscsillapítást is nyújt, így hatékonyan elnyeli az ütésekből, ütközésekből származó energiákat. A habanyag mindezen felül stabil, könnyű és vízálló, így a szállítókoffer egyszerűen kezelhető – az autók tetőcsomagtartójára vagy csomagtartó rendszerére is felrögzíthető. Az FBox™ mérete 1,3 x 0,9 méter, külső burkolata vékony polikarbonátból készül, a különböző kerékpár típusokhoz háromféle modellben kapható.

Neopolen_P_kerékpárkoffer


A BASF alapanyagának köszönhetően a kettős héjazatú FBoxTM csupán 10 kg tömegű, ezáltal sokkal könnyebb, mint a hagyományos kerékpárszállító kofferek. A kerékpár és a tartozékok, mint a bukósisak vagy a cipők, az osztott Neopolen felületben elhelyezett szalagokkal és mobil rögzítő elemekkel biztosíthatóak. Sokféle rögzítési mód lehetséges, mert a rugalmas BASF anyag statikus és dinamikus terhelést követő alakvisszanyerő képessége kiváló, így az FBoxTM szállítókoffernek hosszú élettartamot biztosít. A Neopolen P mindezeken felül még vegyszerálló is: a koffer tisztítószerekkel problémamentesen tisztítható.

„Kerékpárszállító kofferünk elkészítéséhez számos innovációt használtunk fel. A Neopolen P habanyagban találtuk meg az ideális, rugalmas kárpitot, amely kiválóan illik a mi FBoxTM kofferünkhöz, és amely hozzájárul ahhoz, hogy vevőink kerékpárjai megbízható védelmet kapjanak” - nyilatkozta Thomas Kemper a formgüter GmbH ügyvezetője.

Neopolen P – széles felhasználási spektrum
A Neopolen P könnyű, ugyanakkor a külső mechanikai hatással és magas hőmérséklettel szemben is ellenálló. Az anyag akár az ismétlődő igénybevételnek is ellenáll, kiemelkedő energiaelnyelő képesség mellett rugalmas, jó izotropikus tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul alacsony nedvszívó képességű, és vegyszerekkel szemben is ellenálló. Ezért a Neopolen P felhasználási területe igen széles, többek közt az autógyártás, a csomagolóipar, a sport és szabadidős eszközök gyártásának alapanyaga. A Neopolen P 100 százalékban újrahasznosítható, előállítása során nem keletkeznek üvegházgázok és egyéb vegyi hajtóanyagok nélkül készül.

2011-06-05 21:35:28

Regisztráció
HÍRLEVÉL REGISZTRÁCIÓ
Keresés
Mit:
Hol:
gyogyszercimke Chemgeneration