Energiahatékonysági megaprojekt

Óriási építkezés indult az oroszországi Jekatyerinburgban, amelynek befejeztével csaknem 325 ezer család költözhet energiahatékony lakóépületekbe. A BASF és a Renova Stroygroup stratégiai partnersége keretében Európa egyik legnagyobb öko-hatékony építkezése kezdődött meg.

Neopor_szigetelés_BASF


Az új Akademicseszkij Rayon városrészben már át is adták az első lakótömböt, de az összes épületet a BASF Neopor® paneljeinek felhasználásával hőszigetelik, így akár felére is csökkenthető az épületek energiafelhasználása. A jekatyerinburgi projekt, melyről 2008-ban született döntés, a német-orosz tárgyalások eredményeképpen jöhetett létre. A jövőben további közös projektek induhatnak, hiszen az orosz kormány eltökélt szándéka, hogy 2020-ra az ország energiaigényét 40 százalékkal csökkentse.

A BASF-ről
A BASF a világ vezető vegyipari vállalata: „The Chemical Company”. Termékválasztéka a vegyszerektől, műanyagoktól, a speciális adalékokon, mezőgazdasági termékeken és finomkemikáliákon át a nyersolajig és földgázig terjed. A BASF megbízható partnerként igyekszik hozzájárulni szinte minden iparág szereplőinek sikeres működéséhez. Forradalmian új termékeivel és intelligens megoldásaival a BASF fontos szerepet játszik az igazán fontos globális kérdések, mint például a környezetvédelem és klímaváltozás, energiahatékonyság, élelmezés és mobilitás megoldásában. 2009-ben a BASF forgalma meghaladta az 50 milliárd eurót, és mintegy 105.000 alkalmazottat foglalkoztatott. A BASF részvényeivel a frankfurti (BAS), londoni (BFA) és zürichi (AN) tőzsdén kereskednek. További információk a társaság hivatalos weboldalán a www.basf.com címen találhatók.

2010-08-06 01:10:53

Regisztráció
HÍRLEVÉL REGISZTRÁCIÓ
Keresés
Mit:
Hol:
gyogyszercimke Chemgeneration