Csavard fel a szőnyeget!

Nem kell többé aggódni sem a fergeteges baráti összejöveteleket megzavaró, seprűnyéllel kopogtató alsószomszédok, sem a vasárnap reggeli gyerekdübörgés miatt. Egy kis habarcs ugyanis csodákat tesz. No, nem a gyerekekre és a seprűnyeles szomszédokra felhordva, hanem a járólapok alá.

Itt a zajtalan járólap!
A BASF által kifejlesztett PCI Nanosilent nevű, különlegesen rugalmas habarcs felére csökkenti pl. a járásból adódó zajokat, emellett megakadályozza a járólap repedezését is. Az új anyag egyben valóra váltja a hidegburkoló szakemberek álmát, mivel a kiegyenlítés, a feszültség levezetés, valamint a zajcsökkentés egy lépésben valósítható meg.

Nanosilent BASF


A német BASF által kifejlesztett PCI Nanosilent nemcsak hangszigetel, de meggátolja a hidegburkolatot érő terhelés miatt kialakuló repedések keletkezését. Az új technológián alapuló eljárás felváltja a régi, több napon át tartó hidegburkolási módszereket. A klasszikus hidegburkolás előkészítése három műveletben valósul meg: az aljzat kiegyenlítése, szigetelés, valamint speciális esetekben a hangcsökkentő szigetelőanyag lerakása. A Nanosilent automatikusan kiszintezi magát, így a járólapot a habarcs felvitele után egy nappal már le is lehet tenni.  A habarcs egyik speciális összetevője egy gumi részecske, mely rugalmasságának köszönhetően 86 százalékkal csökkenti a feszültséget az alapfelület és a járólap között. Ezen tulajdonsága megakadályozza a nedvesség, a hőingadozás és a lépések okozta repedések kialakulását. Ugyancsak az anyag rugalmasságnak köszönhető a kiváló hangszigetelés is. A habarcs 10mm vastagságú felvitele felére csökkenti az érzékelhető lépészajokat, ezáltal ugyanazt az eredményt érhetjük el, mintha egy drága hangszigetelő réteget raktunk volna le.

Nanolight BASF


A kerámia lapok rögzítéséhez a BASF egy PCI Nanolight nevű anyagot fejlesztett ki, mely rendelkezik a Nanosilent pozitív tulajdonságaival, ugyanakkor rendkívül költségtakarékos is: a régi ragasztó habarcsokhoz képest 30 százalékkal kevesebb mennyiség kell ugyanakkora felület burkolásához. Az elképesztő eredmény oka a klasszikus szilícium-homok könnyű üvegszemcsékkel való felváltása. A járólapok közötti hézagok kitöltésére alkalmas PCI Nanofug nevű fuga bármilyen fugaszélességhez alkalmazható.

A BASF-ről
A BASF a világ vezető vegyipari vállalata: „The Chemical Company”. Termékválasztéka a vegyszerektől, műanyagoktól, a speciális adalékokon, mezőgazdasági termékeken és finomkemikáliákon át a nyersolajig és földgázig terjed. A BASF megbízható partnerként igyekszik hozzájárulni szinte minden iparág szereplőinek sikeres működéséhez. Forradalmian új termékeivel és intelligens megoldásaival a BASF fontos szerepet játszik az igazán fontos globális kérdések, mint például a környezetvédelem és klímaváltozás, energiahatékonyság, élelmezés és mobilitás megoldásában. 2009-ben a BASF forgalma meghaladta az 50 milliárd eurót, és mintegy 105.000 alkalmazottat foglalkoztatott. A BASF részvényeivel a frankfurti (BAS), londoni (BFA) és zürichi (AN) tőzsdén kereskednek. További információk a társaság hivatalos weboldalán a www.basf.com címen találhatók.

2010-03-25 15:46:50

Regisztráció
HÍRLEVÉL REGISZTRÁCIÓ
Keresés
Mit:
Hol:
gyogyszercimke Chemgeneration